Totaal aantal pageviews

zondag 23 januari 2011

De verbetermoslim

Mag ik zeggen dat ik een tyfus hekel aan de vraag ‘maar bid je wel?’ Het gaat je namelijk geen FUCK aan of ik bid. Mocht ik bidden, dan bid ik namelijk voor mijzelf. En niet omdat ik gerespecteerd wil worden door jou. Vele mensen onder ons begrijpen niet dat ik niet voor hun Islamitisch ben. Ik geloof namelijk voor mijzelf. Als ik niet vast tijdens de Ramadan, heb ik mijzelf daarmee. Als ik seks heb voor mijn huwelijk, heb ik mijzelf daarmee. Als ik zeven dagen per week, met een peuk op mijn lip, mijzelf aftrek bij een porno film, heb ik mijzelf daarmee. Ik kan mij mateloos ergeren, en dan nog wel even meer dan de kleuren groen en geel aan het bemoeizuchtige gedrag van mijn medemoslims. Ik vraag toch ook niet wat jij allemaal doet wat niet mag. Vaak zijn de schijnheilige medemoslims, die mij dagelijks proberen te corrigeren, de ergste van het stel. Ik acht de kans niet klein, maar eerder vrij groot, dat zij zich dagelijks door mannen (om even te spreken als Herman Brusselmans) achterwaarts in de poes laten nemen. Ik weet eigenlijk wel zeker dat er een groot deel van onze bemoeizuchtige moslima’s weinig tot geen zelfrespect heeft en door mij dagelijks te corrigeren dat respect terug willen verdienen.

brilsmurf1Ik wil niet zeggen dat ik van onbesproken gedrag ben. Ik heb vele dingen verkeerd gedaan. Het zijn geen dingen waar ik trots op ben. Geen dingen die ik nog een keer zou doen. Of soms ook wel. Het zijn geen dingen die we mogen bagatelliseren. Het zijn geen dingen die deze verbetermoslims zouden doen. Maar het zijn wel dingen die ik toen deed. Geen enkel leven is met een ander leven te vergelijken. Wat jij meemaakt, zou ik nooit meemaken en vice versa. Ik voel mij vereerd dat jullie willen dat ik de Islam credits of ook wel Hasanaats verdien. Ik denk alleen dat als ik mijn gehele leven verander om die te verdienen ik ze juist niet verdien. Het is mijn ongezouten mening. Jullie mogen het er volledig mee oneens zijn. Dat is trouwens jullie kenmerk, als verbetermoslims. Jullie zijn het altijd oneens met iedereen. Ik krijg bij de verbetermoslim altijd hetzelfde gevoel als bij brilsmurf. Het liefst til ik je op en pleur ik je een paar honderd meter verder weg. Zodat ik niet naar je gezanik hoef te luisteren over alles wat ik dan wel niet verkeerd doe in mijn leventje. Wanneer ik met mijn vriendin hand in hand door het centrum van de stad loop is dat Haram. Wanneer ik mijn vriendin een intense tongzoen geef is dat Haram. Ondertussen dromen jullie nog steeds over een lang en gelukkig huwelijk met een bebaarde man die de Koran uit zijn hoofd kent. Ik zou zeggen: blijf lekker dromen. Ieder mens heeft minpunten. Helaas, niemand op deze hele wereld is perfect. Ook ik had dit graag anders gezien. Ook ik had liever een lang en gelukkig leven op deze wereld willen lijden. En ook ik had liever gezien dat ik geen fouten had gemaakt. Het gaat mij er alleen om dat ik de fouten heb gemaakt. En ik dus ook later afgerekend zal worden op mijn fouten. De verbetermoslims doen alsof zij de wijsheid hebben. Wanneer ik naar hen luister zal mijn leven vele malen beter zijn. Zij zijn het strohalmpje waar ik al zo lang naar op zoek ben. De laatste redding. Zij zijn het flesje water waar ik zo naar smacht naar twee dagen Sahara zonder water. Als ik maar luister naar de verbetermoslim dan zal Allah (swt) mij wel zijn paradijs binnen laten.

Voor eens en voor altijd zeggen: Lik mijn ballen. Jullie zijn mensen. Geen profeten en geen ander soort heiligen. Jullie leven voor jezelf. Niet voor mij. Niet voor Ahmed naast mij. En niet voor Hassan van de overkant. Zorg dat jij je eigen leven goed leeft. Met het verbeteren van anderen verdien je niks. Hoogstens een zwaar geïrriteerde Rachid die je liever vandaag dan morgen naar een Islamitisch land ziet vertrekken. Een land waar alles beter is. Een land waar jij zeker wel je mening mag geven? Ik wens jullie hierbij ontzettend veel geluk. Ik weet zeker dat als jullie in Marokko hadden geleefd als vrouwelijk verbetermoslims jullie binnen een dag of vijf ergens opgesloten zaten.

Overigens wil ik niet zeggen dat jullie mensen niet mogen helpen. Jullie mogen zeer zeker mensen helpen. Ik denk dat er heel veel mensen staan te springen om hulp. En zelfs ik met al mijn arrogantie en al mijn eergevoel, wat mij niet zomaar laat verbeteren door een huppelkutje, respecteer het dat jullie willen helpen. Het belangrijkste is alleen: HELPEN! NIET VERBETEREN! Niemand vindt het erg als jullie zeggen:”He, wat je de vorige keer deed is niet heel handig. Ik heb namelijk gelezen hier en hier dat het niet is toegestaan.” Daar kan ik wat mee. Ik weet dan dat ik een fout heb gemaakt. Ik weet ook waarom het fout is en waar ik het kan vinden.

Hierbij dus een oproep aan alle betweterige verbetermoslimsmurfen: Een betere wereld begint bij jezelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten